top of page

כמיסת שליה 

"The placenta is our second mother. It is mother nature nurturing us with her perfection"
Marian de Jong -

Untitled design (3)_edited.png

כמיסת השליה היא תהליך של דהידרציה והכנת קפסולת מהשליה לאחר הלידה. הקפסולות הן לנטילה לפי מינון מדיוק ומותאם לצרכים האישיים של כל אישה אחרי לידה. תרופה זו, שמוקורתיה ברפואה סינית מלפני אלפי שנים, מסייעת באיזון הורמונים ומעניקה יתרונות תזונתיות רבות. 

שירות הכמיסה עולה 850 ש"ח עם אפשרות לקבלת תמיסה בתוספת 150 ש"ח 

יתרונות תזונתיות

במהלך ההריון השליה מעבירה נוטריינטים לעובר וגם מייצרת ומבקרת הורמונים ואופיאודים. לאחר הלידה חומרים אלו נשמרים בשליה ויכולים לסייע בהחלמת האישה על ידי החזרת נוטריינטים והורמונים שהתרוקנו במהלך הלידה וההריון וכיולים לעזור בהלעאת ייצור חלב, הורדת דיכאון לאחר לידה והפחתת דימום לאחר לידה. 

 

בנוסף, השליה מכילה CRH שהוא הורמון המסייעת להפחית לחצים. בדרך כלל CRH מופרש מההיפותלמוס אבל במהלך ההריון הייצור וההפרשה מהשליה מעלה את רמתה בדם. בזמן הלידה רמות הCRH בדם מאוד גבוהות. לאחר הלידה הורמון זה נשאר בשליה ואכילתה יכולה לעזור לאישה לחזור לרמות נורמליות של CRH בדם. 

 

אכילת השליה גם גורמת לשחרור של אוקסיטוצין במוח. הורמון זה גורמת לכיווץ הרחם בתחילת הלידה ולאחר הלידה יכולה לעזור לרחם לחזור לגודל שהיה לפני ההריון על ידי כיווצים. אוקסיטוצין גם מוכרת כ"הורמון האהבה" ועלייה ברמתה מסייעת באיזון הורמונלית ובהפחתת דיכאון לאחר לידה. 

*יתרונות אלו הם אנקדוטלי ולא פורסמו תוצאות מחקריות בנושא. 

השיטה 

ניתן לאכול את השליה נא לאחר לידה - אפשר להוסיף לשייק או לבלוע חתיכות קטנות קפואות כמו כדור. אך הרבה נשים מכינות קפסולות. ישנם שיטות שונות ולכל שיטה יש יתרונות אחרות. שיטת האידוי כוללת בישול השליה יחד עם גינגר וצמחי מרפאה מחממים. זאת על מנת לספק לאישה אנרגיות חמות לאחר הלידה כשהיא רגישה לאנרגיה הקרה (ה"יין") ולהחזיר לה חיוניות. שיטת הכמיסה הנאה כוללת שטיפה, ייבוש, דהידרציה וטחינת השליה, שיטה זו מאמינה שככה ניתן לשמר את ההורמונים וויטמנים ברקמה. 

 

התהליך לוקח 2-3 שבועות וכמות הכדורים נאה בין 80-150 כתלות בגודל השליה. 
 

בנוסף ניתן להכין תמיסה מהאם לתינוק. להכין את התמיסה לוקחים מרקמת השליה ומשרים באלכוהול על מנת להוציא את החומרים שאינם מתמוססים במים. כך מייצרים תמיסה מאוד מרוכזת ויציבה שיכולה להישמר חודשים עד שנים. התמיסות מוכנים עם וודקה אורגנית 100% אלהוכול וניתן לאסוף אותה בביקור 6 שבועות אחרי הלידה. 

בטיחות ותברואה 

הציוד שלי - ככל האפשר - הם חד פעמיים ונזרקים לאחר השימוש. הציוד המינימלי שאינו חד פעמי עובר סטריליזציה אחרי כל שימוש. הסטרלזציה נעשית על ידי שטיפה בHibiclens, חיטוי עם אקונומיקה, חיטוי בחום ושמירה במיכל אטום.

מה לעשות עם השליה אחרי הלידה

יש לשמור את השליה בקירור, במקרר או על קרח תוך שעתיים מהלידה. ניתן להאשיר את השליה במקרר עד 3 ימים, לאחר מכן יש להקפיא אותה. 

 

את הקפסולות יש לשמור במקרר. שיטת הדהידרציה מאריכה את חיי המדף של הקפסולות על ידי הוצאת המים המונעת גדילה של שמרים, עובש וחיידקים. ככל שהקספולות נשמרות יבשות ובקירור ניתן לשמור אותם לכמה שנים.

bottom of page